Att tänka på vid byte av vinterdäck

Västra Bil tipsar

Vintern närmar sig, och det är dags att tänka på att byta till vinterdäck för att säkerställa att din bil är redo för de utmanande vägarna som det kalla vädret kan medföra. Att ha rätt vinterdäck är avgörande för att bibehålla säkerheten och kontrollen över din bil under hala och snöiga förhållanden. I denna artikel kommer vi att utforska vad du bör tänka på när du byter till vinterdäck samt några extra tjänster som vår verkstad kan erbjuda dig samtidigt.

1. Tidpunkten är viktig: Bytet till vinterdäck bör göras i god tid innan vinterförhållandena slår till med full kraft. Att vänta tills snön faller kan innebära längre väntetider i verkstaden och ökad risk på vägen. Planera ditt däcksbyte i förväg.

2. Rätt däck för rätt väder: Det finns olika typer av vinterdäck, så se till att du väljer de som passar dina klimatförhållanden. I Sverige används ofta dubbdäck eller friktionsdäck, beroende på var du bor. Se till att dina vinterdäck är godkända och har rätt mönsterdjup.

3. Däcktrycket: Kontrollera däcktrycket regelbundet, eftersom kalla temperaturer kan påverka det. Rätt däcktryck är avgörande för att få optimal prestanda och säkerhet.

4. Extra tjänster under däckbytet: När du ändå besöker verkstaden för att byta till vinterdäck kan du överväga några extra tjänster som kan öka din säkerhet och bekvämlighet:

Hjulinställning: Kontrollera och justera hjulinställningen för att se till att dina däck slits jämnt och ger bästa greppet.

Däckbalansering: Balansera dina hjul för att minska vibrationer och öka komforten under körning.

Vinterförberedelser: Kontrollera din bil för andra vinterrelaterade tjänster som byte av frostskyddsmedel, batteritest och byte av vindrutetorkare.

5. Fordonsservice: Medan du är i verkstaden kan du också överväga en allmän service för ditt fordon. Det kan vara en bra tid att ta hand om eventuella underhållsbehov och säkerställa att din bil är i toppskick för vinterkörning.

Vi på Västra Bil är här för att hjälpa dig med ditt vinterdäcksbyte och andra servicebehov som kan öka din säkerhet och komfort på vägen. Tveka inte att kontakta oss för att boka din tid eller diskutera dina behov.

Behöver du hjälp?

Oavsett om det är finansiering, köp, byte eller service, så hjälper vi dig genom hela processen. Kontakta oss