Företagsleasing

Hur fungerar företagsleasing?

Om du ska köpa bil på företaget så är ett bra alternativ att leasa bilen.Det innebär att ditt företag hyr bilen av oss. Det är ofta ett mer ekonomiskt alternativ än att faktiskt köpa bilen. Dessutom är leasingavgiften avdragsgill och halva momsen kan dras av på leasingavtalet.

 

Leasingavgiften betalas per månad. Du kan välja att betala en del i förhöjd första hyra, vilket innebär att månadskostnaden blir lägre. Månadskostnaden beräknas på bilmodell, körsträcka, ränta och förhöjd första hyra. Leasingavtalen läggs normalt upp på 36 månader och därefter har bilen ett restvärde, vilket innebär att det värdet är det du ska betala om du vill köpa ut eller byta in bilen efter avtalstidens slut.

 

Vad händer privat? 

Om du leasar en bil på företaget men även kör den privat så får du betala ett förmånsvärde. Förmånsvärdet dras av från din lön, innan skatt, och baseras på bilmodell och extrautrustning.

 

Kan man få milersättning på en företagsbil?

Ja, däremot är milersättningen lägre än på privatbilar. Milersättningen på en företagsleasad bil är idagsläget 9,50 kr/mil.

Vill du veta mer om företagsleasing?

Kontakta någon av våra företagssäljare:

Lars Englund
lars.englund@vastrabil.se
Tel: 0300-12710
Mobil: 0709-88 55 12

Percy Bengtsson
percy@vastrabil.se
Tel: 0300-12710
Mobil: 0708-29 49 99