Hur tar man hand om sin husbil över vintern?

Västra Bil i Kungsbacka har inte bara ett starkt rykte som bilåterförsäljare, utan vi erbjuder också omfattande service för husbilar, särskilt Fiat Professional-modeller. Med vintern i antågande är det dags att tänka på att ställa av din husbil och förbereda den för vinterförvaring. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du ställer av din husbil för vintern samt hur du kan ta hand om den så att den är i toppskick när våren kommer. Dessutom kommer vi att diskutera några extra tjänster som vår verkstad kan erbjuda dig.

1. Rengöring och inspektion: Innan du ställer av din husbil är det en bra idé att rengöra den noggrant både inuti och utanpå. Rengöring hjälper till att förebygga rost och mögel. Gå även igenom fordonet och notera eventuella skador eller problem som måste åtgärdas.

2. Kör husbilen: Det är en bra idé att ta en sista tur med din husbil innan du ställer av den. Det hjälper till att hålla batteriet laddat och smörja upp rörliga delar som bromsar och lager.

3. Dränera vattensystemet: Se till att tömma och rengöra ditt vattensystem för att förhindra skador av fryst vatten. Använd miljövänliga antifrysmedel som är lämpliga för din husbil.

4. Ta hand om batteriet: Anslut din husbil till ett underhållsladdare eller ta bort batteriet för att undvika urladdning. Ett fulladdat batteri kommer vara redo för vårens äventyr.

5. Däckskötsel: Kontrollera däcktrycket och se till att dina däck är i gott skick. Om mönsterdjupet är otillräckligt, överväg att byta ut däcken. Förvaring av din husbil på hjulblock minskar trycket på däcken och förlänger deras livslängd.

6. Inredning och luftfuktighet: Ta bort all mat och föremål som kan locka till sig skadedjur. Lämna luckor öppna för att förhindra mögelbildning, eller använd avfuktare för att hålla luftfuktigheten under kontroll.

7. Skydd för karossen: Använd ett andningsbart täcke för att skydda din husbil från yttre påverkan. Detta kommer att förhindra repor och skador på lacken.

Extra tjänster i vår verkstad: Utöver dessa grundläggande steg kan vår verkstad erbjuda några extra tjänster som kommer att öka din husbils prestanda och bekvämlighet:

  • Service och underhåll: Låt vår verkstad utföra en omfattande service av din husbil för att säkerställa att den är i toppskick.
  • Gasolunderhåll: Kontrollera och underhåll din gasolutrustning för säker användning under vinterförvaringen.
  • Montering av vinterdäck: Om du inte redan har vinterdäck på din husbil, överväg att byta till dessa för extra säkerhet på vintervägarna.

Att ta hand om din husbil under vinterförvaringen är avgörande för dess långsiktiga hälsa och prestanda. Vi på Västra Bil är här för att hjälpa dig med detta. Kontakta oss för att boka en tid för vinterförvaring eller för att diskutera dina behov och önskemål. Vi ser fram emot att se dig till våren när du är redo att ge dig ut på nya äventyr med din husbil i toppskick!

Behöver du hjälp?

Oavsett om det är finansiering, köp, byte eller service, så hjälper vi dig genom hela processen. Kontakta oss